FAQ
Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig att förstå vår tjänst och hur vi kan hjälpa dig. Om du har fler frågor, tveka inte att kontakta oss direkt.
Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig att förstå vår tjänst och hur vi kan hjälpa dig. Om du har fler frågor, tveka inte att kontakta oss direkt.
Hej. Kul att du hittat hit. Ja nya patienter är hjärtligt välkomna och det finns akuttider. Du hittar lediga, bokningningsbara tider om du klickar på ” boka tid-knappen”. Om inget passar så ring så kollar vi om det uppkommit en lucka som inte syns på nätet.
På sidan finns det prisuppgifter för varje kategori och behandling. Ju fler gånger en patient har behov av behandling desto billigare blir det. Alternativ A. Om man kommer 7 ggr inom 3 månader så bokar man in (sjunde besöket) ett nybesök ( värde 800kr) som tar upptill 50 min. och är kostnadsfri. Då görs en ny utvärdering av status på symptom och behandlingsresultat på de områden man besvärats av. Alternativ B. Om man som patient kommer fler än 10 ggr inom samma kalenderår blir de eventuellt resterande behandlingar billigare och kostar 400kr. Alternativ C. Här får du 12st behandlingar till priset av endast 8st. Alltså 33% rabatt. Villkoren för detta är förskottsbetalning samt att tidsaspekten är 12 månader från betaldatum. Vänligen observera att dessa mängdrabatter inte kan kombineras.
Efraim Dahlins väg 5. 12864 Sköndal Väntrummet finns direkt till höger om entrén i Neurologiska Rehabiliteringen / Johannesgården. Hitta hit. närmaste busshållplats heter Stora Sköndal. Här stannar bussar 143, 181 samt 188.
Så fort som möjligt. Allt forskning är helt enig om detta. Ju tidigare man angriper skadan eller besvären desto fortare går läkningen och återhämtning. Man har ingen fördel att vänta ut något längre än ett par dygn vid besvär. Är man för akut för att kunna undersökas manuellt på ett adekvat sätt skickas man först på röntgen.
Det är vettigt att checka sin kropp. Att vänta till man har ett långtgående problem är aldrig en bra väg. Det är bättre att vara proaktiv än reaktiv. Smärta är ett sätt att meddela kroppen och hjärnan om problem. Men allt behöver inte göra ont lokalt utan det finns alltid en risk för kompensationer på andra ställen i rörelseapparaten som man som patient inte ens har kopplat till sitt besvär. Tex så kommer huvudvärk ofta från käkleds och eller halsryggsdysfunktion. Fotproblem kan antingen beror på lokala störningar eller komma från ländryggen. Ländryggsproblem förvärras ofta av fotproblem etc.
Först och främst vill vi tacka för ditt förtroende och att du sökt dig hit till Eliæsons Kiropraktik!
Här kommer lite tips och råd om vad man kan förvänta sig men även vad som är bra att göra för att påskynda läkning och återhämtning:
Efter behandlingen kan du känna av olika symptom som träningsvärkskänsla, viss lokal ömhet etc. vilket är normalt och övergående. Man kan uppleva att man blir sämre innan man blir bättre. Reaktionen övergår normalt inom 0–4 dagar, medan andra behöver fler dagar än så. En liten andel patienter kan reagera kraftigt, men även dessa symptom är övergående. Hur kroppen reagerar beror på ett flertal faktorer, bland annat: patientens ålder, skadans karaktär och placering, akut eller kronisk mm.
Isa området
Vi kan verkligen rekommendera att isa det aktuella området. Man bör överhuvudtaget aldrig värma ett akut skadat område. Det ökar nämligen inflammationen, svullnaden och smärtan.
Alternativ A)
När du kommer hem, isa området i 10 minuter. Ta bort kylpåsen i 10 minuter. Applicera kylpåsen igen i 10 min. Fortsätt så här i 60 minuter. Upprepa samma procedur vid behov senare under samma dag. I takt med att du känner dig allt bättre och behovet minskas, övergå till alternativ B eller C.
Alternativ B)
Isa området så fort du kommer hem i 15–20 minuter.
Upprepa 3–5 ggr per dygn i minst 3–4 dygn. Minska frekvensen i takt med att du blir allt bättre.
Alternativ C)
Isa vid behov. Så fort du känner dig sämre i området eller något har hänt som ökat irritationen.
Applicera ispåsen så fort du har möjlighet i 20 minuter.
Upprepa vid behov.
Promenera
Undvik hård träning 1–2 dagar efter behandling. Men promenera gärna! Helst 60 minuter per dag. Men måste inte vara ett i sträck utan kan mkt väl delas upp i 2–3 tillfällen. Enda undantaget till att promenera är ifall det ökar besvären. Då kan man cykla eller simma eller stå på alla fyra och krumma och svanka.
Öka vattenintaget
Det är också viktigt att dricka extra mycket vatten för att rensa ut slaggprodukter i kroppen men även för att minska kramper och spända muskler som en liten vätskebrist kan leda till.
Hoppas att denna information hjälper dig att förstå vad som kan hända efter behandlingen och vad du kan göra för att hjälpa till med läkningen.
Tveka inte att ta upp eventuella oklarheter eller funderingar vid nästa besök.
Nej. Faktiskt inte. Alla åldrar kan tjäna på att söka Kiropraktor. Alla åldrar har sina faser och utmaningar. Många vuxna människor besväras av saker som inträffade som barn på skolgården, träningen osv.
Absolut! En graviditet är en väldigt omstörtande företeelse på många olika plan, med stora utmaningar både på kort och längre sikt. Det händer så många olika saker både hormonellt och inte minst i rörelseapparaten. Ju bättre man mår desto lättare kan förlossningen bli. Det finns ingen dokumenterad ökning av risk för vare sig mor eller barn. Skulle säga tvärtom. Att en välfungerande person som föder kommer genomgå lindrigare ofta mer okomplicerad förlossning.